Sep 19, 2008
Folkert

Emerce Eday & The Next Web

In Nederland zijn feitelijk twee momenten waarop de internetindustrie en hun klanten bijeenkomen; The Next Web en Emerce Eday.

The Next Web is een initiatief van 2 bekende ‘netlanders’ (Boris Veldhuizen van Zanten en Patrick de Laive) en Eday wordt georganiseerd door het tijdschrift Emerce. De Next Web richt zich meer op de ‘onderstroom’ (ontwikkelingen en start-ups die – in de nabije toekomst – hun stempel op drukken op de evolutie van het internet). Emerce Eday is een logische aanvulling op het tijdschrift Emerce en richt zich meer op de ‘bovenstroom’ (actuele ontwikkelingen en gevestigde bedrijven die momenteel inhoud geven aan het Internet). Dit verschil uit zich onder andere in de bezetting van de playground. Op de playground van Emerce Eday veel gevestigde webbouwers (info.nl, Mirabeau, Virtual Affairs, Mangrove, Suntzu), SEM bedrijven (Tealeaf, Clearsense) en softwarebedrijven (GX, Maconomy). Op The Next Web wordt de playground grotendeels bevolkt door (ook buitenlandse) start-ups en netwerkende professionals. Ook de plaats van handeling vormt een belangrijk verschil; TheNextWeb in Amsterdam (internationaal knooppunt van digitale nomaden) en Eday in Rotterdam (met de creatieve economie als speerpunt van beleid).

Voor elke internetprofessional zijn beide een must, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan The Next Web.

Donderdag 18 september vond de Emerce Eday plaats in De Doelen (05:00 uur opstaan, vertrek station Groningen 5:45 uur, aankomst Rotterdam 8:38 uur). Het thema van deze editie van Eday was ‘Open Up’. Het thema ‘Geven & Nemen’ was passender geweest en de verschillende (internationale) sprekers gaven daar elk op eigen wijze invulling aan.

Leave a comment