Nov 16, 2007
Folkert

Event: Media Innovations @ Groningen

Donderdag 15 november vond het New Media Event plaats waar een aantal (inter-)nationale sprekers hun visie gaven op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (DAG), van (web-)technologie (Microsoft), van mobiel (City Live) en search (Kalooga). Zo’n honderd man (inclusief een aantal vrouwen) hadden zich voor dit event opgegeven. Over het event zelf verwijs ik naar de volgende blogs;
Peter de Haas (Microsoft) toonde tijdens het event een aantal technologie├źn die de innovatie van Microsoft tot uitdrukking bracht; Silverlight (het antwoord van MS op Adobe Flash), Photosynth, Popfly en Seadragon. Photosynth is een prachtige applicatie waarmee bijvoorbeeld foto’s van Flickr in een 3D perspectief geplaatst worden. Seadragon was nieuw voor mij; een applicatie met een indrukwekkende zoom functionaliteit met behoud van een hoogwaardig beeldkwaliteit.
Remco Kouwenhoven (tevens mijn medebestuurslid van NN-Open); leidde na het event tijdens de borrel van het ICT Platform een discussie met centrale vraagstelling of closed source goed is voor innovatie. Peter de Haas gaf toe dat in dit soort discussies Microsoft ‘blijkbaar altijd iets uit te leggen heeft’. Ik ben het met hem eens dat Open Source een business model is. OSS Vaandeldrager Duco Dokter (voorzitter NN-Open) vond de zwart/wit discussie (Open versus Closed) irrelevant, volgens hem is een discussie over Open Standaarden meer relevant. Beide heren vervolgden hun discussie onder het genot van een aantal biertjes in de bar. Wordt vervolgd?

Leave a comment