Jul 20, 2010
Folkert

Jolicloud = Jolly good

Jolicloud - Internet apps.
Image by dougbelshaw via Flickr

De missie van Jolicloud is het ontwikkelen van het beste besturingssysteem voor netbooks! Ik heb zelf geen netbook (?), maar ik kan mij voorstellen dat de echte nomaden onder ons behoefte hebben aan zo’n echte mobiele laptop! En het is nog belangrijker dat het een maximale batterijduur heeft en dat stelt ook hoge eisen aan de software. In dit verband heeft Apple Adobe de deur gewezen, omdat Adobe Flash de Mac doet crashen (wat overigens door Adobe afgedaan wordt als onzin). Een goede afstemming tussen hardware en software is cruciaal voor netbooks en Jolicloud heeft hier al vroegtijdig een business opportunity in gezien.

Wat mij opviel toen ik de site van Jolicloud bezocht was de enorme lijst van vendors en netbook types (die Jolicloud ondersteunen) – en ik besef mij nu pas wat een enorme industrie dit geworden is! Ik al die tijd maar denken dat het netbook ‘gesandwiched’ was door de PDA/Smartphone en de laptop. Wellicht dat de tablet (de iPad-achtige soort) dat karwij alsnog klaart!

Enhanced by Zemanta

Leave a comment