Jan 8, 2008
Folkert

& now something completely different (than Youtube): OM-tv

Het Openbaar Ministerie (OM) komt dit jaar met OM-tv, op internet uitgezonden interviews met medewerkers van het OM. Volgens de voorzitter van het college van procureurs-generaal (Harm Brouwer); “Onze eigen Youtube” – om zo een evenwichtiger beeld van het OM te geven. De media zijn te veel gericht op incidenten.
Ik kan mij niet voorstellen dat een journalist zo’n vergelijking bedenkt, dus de vergelijking met Youtube is blijkbaar iets wat het OM zelf verzonnen heeft. En juist die vergelijking maakt meteen al duidelijk dat het OM niet begrijpt waar het op het Internet om draait. De vergelijking van OM-tv en Youtube is absurd. Op die manier kan elke site die meerdere videos op z’n site toont zich een Youtube noemen. Maar om aandacht te trekken kun je zo’n vergelijking maken en dan krijg je wat je wilt; koppen in de krant met “OM komt met eigen Youtube”.
Youtube dankt haar succes aan haar content – User Generated Content (met alle up- en downsides die daarbij horen; grappig, authentiek, extreem etcetera…….voor ieder wat wils en over elk onderwerp wel iets). Niemand zit te wachten op ge├źnsceneerde correcte videofragmenten. OM-tv, het is er nog niet, maar het is nu al een flop!!

Leave a comment