Nov 2, 2008
Folkert

Slideshare linked in Linkedin & meer….

Voor diegenen die zijn/haar presentaties op Slideshare zetten, is het nu ook mogelijk om deze presentatie binnen je Linkedin profiel te tonen. Linkedin behoort tot de grootste zakelijke netwerken waar professionals zich profileren en relaties opbouwen. De functionaliteit van Linkedin is redelijk beperkt als je het vergelijkt met andere social networks, maar dat is juist de kracht van Linkedin. De content richt zich op, veelal individuele, zakelijke doeleinden en is grotendeels pre-formatted (informatie/content wordt via forms geplaatst en kent qua uiting weinig vrijheidsgraden). Echter de functionaliteit, en dan met name de dashboard en notificatiefuncties, heeft een hoog ‘spel’ karakter (aantal relaties, aantal potentiële relaties, profiel volledigheid percentage etc.). Dit stimuleert de netwerk activiteit.

Naast Slideshare biedt linkedin een aantal interfaces (API’s) met externe platformen; Google Presentations, WordPress Blogs, Amazon Book Lists. En ook hier zit de kracht in de beperking; alleen die platformen en applicaties die het persoonlijke professionele profiel verrijken.

Met de opkomst van de Enterprise 2.0 (waarbij Web 2.0 functionaliteit ook binnen de muren van organisaties z’n intrede doet), acht ik Linkedin in staat om de defacto standaard te worden voor profielinformatie van professionals. Afhankelijk van hoe de ontwikkelingen op het gebied van OpenID en dataportabiliteit (een eerdere post hierover) verlopen (een soort single sign on op het web) verwacht ik ook dat sites zoals Monsterboard, Nationale Vacaturebank, jobster etc.  API’s zullen aanbieden waarmee het mogelijk wordt om je Linkedin profiel ook als basis te gebruiken voor jouw gegevens op dergelijke vacature/recruitementsites. Momenteel is er nog geen enkele beweging in die richting….en dat is eigenlijk niet te geloven!

Leave a comment