Apr 5, 2008
Folkert

The Next Web: Startupping

Zo’n 24 start ups hebben zich gepresenteerd op The Next Web conference 2008 in de Westergasfabriek te Amsterdam. En het leek erop dat het ‘Trots Op Nederland’ virus de Westergasfabriek had aangedaan, want vooral de Nederlandse start ups genoten veel applaus (Hoera) en vielen in de prijzen (Wakoopa). Persoonlijk was ik zeer onder de indruk van Zilok (een soort E-bay, maar dan voor rentals). Zilok sinds 2 april jl. ook actief in Nederland. Naar mijn mening voldoet Zilok aan de 3 S-en; Schaalbaarheid, Simpel en Self (waarom heb ik dit zelf niet bedacht?). Een andere start up die mijn aandacht heeft getrokken is Twingly, een uit ScandinaviĆ« afkomstige Blog Search. Hun business strategie richt zich eerst op publishers (zoals grote uitgevers van kranten) waarbij Twingly relevante blogposts plaatst bij nieuwsartikelen. Onlangs hebben zij een deal met de Telegraaf gesloten.

Natuurlijk waren er ook startups waarbij je na de presentatie niet meteen ‘aha-erlebnis’ hebt. Ik was/ben niet onder de indruk van de Nederlandse startup Symbaloo (Netvibes met een grafisch jasje waarbij vorm boven inhoud gaat). Ook de social search engine Andunite kon mij niet overtuigen in welk opzicht zij beter zijn dan bijvoorbeeld een Yahoo (deze vraag werd gesteld maar niet beantwoord!).

Voor een uitgebreide verslaggeving over de startup presentatie verwijs ik naar de UK versie van Techcrunch (ronde 2, ronde 3 en ronde 4).

Leave a comment